Bla, bla, bla...

Det får duga tills jag har nåt vettigt o komma med......dum  di  dum  dum..............


//Puman


Tillbaks från en svettig intervju...

Jaha....då har man varit o snakket med caféchefen...typ. Det var lite nervöst innan så....ni vet...när man bara går o väntar. Men jag tog en kaffe o spanade in stället....väldigt mysig stämning. Utsikt över kamelerna.....men dom var inte där nu....dom bor i gamla elefanthuset för tillfället.....medans byggrabbar lägger nytt tak. Äkta vass...jo det är sant. Dom sitter där uppe med varsin virknål o knypplar...o det blir fräscht asså.

Ja...klockan blev dags att gå fram o fråga efter chefen.....på stapplande ben (benet), gick jag fram o frågade snällt....fick typ fram nå´t.......bbläaae.......smack, smack....tungan hade ju liksom torkat fast i gommen....haha! In med ett tuggummi bara medans jag väntade på henne. Tugga, tugga....få fram lite saliv......
O så kom hon! Rederietstjärnan........hon åkte som på ett rullband fram till mig o tindrade med sina ögon.......nä men vänta lite här nu.......vart hamnade vi nu?  Fel, fel, fel.....
Hm...hej, hej....vil du ha kaffe? Ja tack....har ju inte ont i magen redan så varför inte. Bla, bla......parkprat.....zoo....utveckling...vad pysslar du med? Jaha....tatueringprat......serveringsprat......bla, bla.....gott kaffe hörrö. Jaha, nähä....du kan börja när du vill i stor sätt. Va! Kan di ta det där på engelska tror du....är inte säker på att det heter samma som på svenska.  Vi går upp o hälsar på dom andra cheferna......ja.....(har väl aldrig trippat på så bra i trappor som nu). Hej, hej....det här är våran nya servitris......ja just det ...det är jag ja....
Jag mejlar dig.....o så kommer du ner snart igen.....PANG!!! O där stod jag igen utanför cafét o beundrade kameltaket i äkta vass.

Det var det.......NÄSTA!!!


//Puman

Rapport från The Danish area.....

Här är det asa-nice......solen lyser o flodhästarna pluttar.....jo men så är det. Vi gick en sväng i parken förut o det är ju bajs överallt....o tänk er då flodhästarna som simmar i sitt liksom...uschaaaan!!!
Ígår gjorde vi Ströget....sweet!!! Så många mysiga butiker o annat med choklääääde på. Jag försöker skifta här så jag kan skriva med danska ...ni vet...å,ä,ö....men det går icke. Tangentbordet är väl uråldrigt eller så är jag,,,hm...vart var vi? Jo...Ströget.....fint asså. Shoppade lite.....lunchade på ett fräscht ställe på Kultorvet. Det blev varsin hm...jättestor öl, o en ceasarsallad...mmm.......o så lite sol på det. Kan det bli bättre?
Vi fortsatte våran tripp igenom våffeldoftande, dansktalande människor för att senare slå oss ner på en uteservering á la nästan Old English Pub.....nu blev det kaffe....för min del ialla fall. 
Vidare hemåt.......
Slappa, skratta, slappa lite till......duscha, piffa....lägga om sår......dricka en drink o sen åka buss in till staden. Mot resturang Samos. Grekiskt fick det bli.....sååå gott o sååå mycket mat. Hjälp! 
Kvällen avslutade vi på The Old English efter att ha provat nattklubb: "Aptrångt".........hmm...känns nog bättre när man kan gå på alla 2.

I morron är det dagen D......ska till Hon o prata jobb......blir nog bra det här va.....


//Puman 


Veckorna går o jag med dom...

.....mm....det är ju så det är. Går utan the stupid crutch now asså...o det går ju inte för snabbt....hehe.
Det har gått ...hm...5 veckor strax sen jag opererades. Är det inte fantastiskt så fort det har gått....asså jag menar för mitt knä att återhämta sig?!
Läkaren förklarade att 4-5 veckor efter op så är korsbandet mest utsatt. Det är typ dött. Nya blodkärl har ännu inte bildats....senan har liksom inte förstått att det ska agera korsband i knät än. Men det är nu det sakta börjar acklimatisera sig o få nutrition.... 

Jag ska tillbaka till Farbror Håkan på onsdag så vi får gå igenom ett träningsprogram som jag troget ska följa i X antal månader. Ja...följa det ska jag absolut göra men inte hos honom...orka! Känner jag mig själv, så kommer jag gå till gymet o träna "programmet" där. Det känns ju lite roligare.

Såret är väl sådär......verkar som om antibiotikan inte är så särskilt anti mot bakterierna där....eller nåt. Får se hur det blir.....annars är det väl bara att stämma flugan.....


//Puman

Ord

Dagens ord är lätt.....ORD.

Har ni tänkt på vad Ord kan ställa till med? Både bra o dåliga saker......
Att ett enda Ord kan förändra o förvränga en hel konversation....en människas ansikte. Läskigt tycker jag.
 
Det gäller o välja sina Ord.....att välja rätt Ord.....

Men hur vet man att det är rätt om det aldrig har använts i ett sammanhang? Ska Ordet prövas då, för att se dess konsekvenser? Eller ska man skippa den risken?
Risk....det kan ju va en chans......en chans till att komma någon nära, närmre. Det där lilla Ordet man har gått o tänkt på som förändrar relationen två emellan....VÅGA!!

Tankarna kommer lite till Humanismen...ni vet...inget är förutbestämt, det finns ingen determinism....hm.
Precis som med våra "vägval" i livet så har vi...ska vi säga "ordval",  som vi måste se, begrunda o till slut välja.
Väljer du fel Ord, får du ta ditt ansvar o i framtiden göra ett annat val....
Oj vad djupt det blev......



image12

//Puman

Klara, färdiga ,gå!!!

Mina vänner.....jag kommer kunna springa om ca 3 månader. JIHUUU!!!!!!! Det är ju fantastiskt!
Var hos sjukgymnasten igår.....kollade böjning o sträckning......"Ja, du ligger lite i underkant när det gäller böjningen här..hm...70 grader..hm. Men om vi...vänta ska vi se"....böja böja böja.......".AAJJJ!!!! Fan är du helt glömd i källar´n eller!? Ja...visst, fine....nu fick du dina 90 grader. NÖÖJD!??? "
Du måste våga, säger han vet ni....det är ju inte klokt. Våga böja o kosta på ett till korsband när vi ändå håller på.
JÖSSÖS!!
Han visade övningar som jag ska göra hemma morron, midda´, kväll. O sen blir det ju att komma tillbaka titt som tätt o träna där...i 6 mån. Det kommer ju bli kanoners!

"Du...ska det va så här skabbi´t? Såret asså......Nä men du...bli inte lessen. Det var inte ditt skägg jag mena.....hörrö....kom. Sååå ja!! .....(fan vad känsliga folk är nu för tiden).
Anyway......
"Nä verkligen inte! Det där får vi be Dr Dängrot ta en titt på. Du kan vänta här medans jag ser om han är ledig för en snabbis"...Du..... PASSA DIG! .........mm....det märks ju att det är vår i luften.
"Jaha...hej....hur har du det? Hm...det där får vi be någon komma o göra rent....det är infekterat. Var du hos Flugan o tog bort stygnen? Mm...misstänkte det. Nä...jag ringer på nån som får komma....ska kolla din rörlighet bara.....böja böja strecka BÖJA.............AAJ!!! "Ja men titta....du kan ju böja hela 365 grader.....BRA!!!"  "Mmmmm.......fint".
"Jag skriver ut antibiotika till dig som du ska äta i 10 dagar............"
"Ja...tack då doktorn."

Så.....nyomlagt sår o en burk antibiotika som lite tilltugg ska nog göra susen....



//Puman

Indien....Here I come

Jaa....tänk om det vore så. Det kanske blir så.....inget är omöjligt!
Jag har ju fått jobb där.....på Hotellet där vi bodde. Maria....ägarinnan, behövde en svenska som hjälper till.....mera som en guide till gästerna........mm....sen vaknade jag här hemma i Sverige.


ESTEBAAAAAAAAAN!!!!!!!!!!!! Kan vi skynda på lite nu.....vrida fram resa-upptäcka-världen-visaren till : Dags-att-åka-från-DK-läge liksom.............Åh!!!





//Puman

Gör ett av 15 val.....

Ringde till försäkringskassan idag....o så ringde jag till handels a-kassa oxå. Fick ta lugnande innan.....

Kl 09:00

"Välkommen till Handels Administrativa....avdelning 25"....Zzz....snälla.....prata lite fortare. Eller har jag ringt för att få hjälp med läs o skrivsvårigheter?.....(Tack Gud för att det finns hjälp för det). Jaja...det hör inte hit....inte nu.

Kl 09:07

"Gör ett av följande val"......säger den släpiga rösten som ska verka kunnig i att föreslå pigga små val så här på förmidda´n. Orka!!!
"Tryck 1....om du vill prata med en handläggare".......hm...undrar om det finns fotläggare oxå?
"Tryck 2...om du är kaffesugen"....ja varför inte....det här verkar ju ta tid.
"Tryck 3...om du vill att vi spelar Powel Rammels; "Var är tvålen".........ÄRLIT!!!!!
"Tryck 4...om du vill veta när nästa utbetalning sker"..................veeem bryr sig.....klaffar ju ändå aldrig.
"Tryck 5...om du har frågor som rör områden utanför Handels".......Äh....vart fasen ringde jag nu igen?

Sätter på lite kaffe medans hon babblar......

Kl 09:13

Oj då...jag har missat några val. Kanske ska lägga på o ringa upp igen för o höra...? Nä....Våga missa några val liksom...

"Tryck 8...om du undrar över varför jag pratar så sakta".........................HAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Tryck 9...om det gäller inträde, urträde, träd i största allmänhet eller om du vill få gratisbiljetter till Bomull nästa lördag"......................Det här var ju nåt nytt......undrar om man kan beställa från HM via Handels???
"Tryck 10...för att ställa dig först i kön"....................Men hallå....stopp! Piiiiiiip.........varför sa hon inte det först i början...? Ååå...
Tuuut.........tuut................"Du har gjort ett ogiltigt val......val nr 10 finns inte längre.....vi ber om ursäkt" ........Men för HEL-VE-TE!!!!!!!!!!!!!!  Vad styyyyr ni med?????
"Tryck 11...om du vill höra Powel Rammels"....................PANG, PANG!!!!!!!!!!!!!!!! Ser hur min hand har tagit över totalt o slår våldsamt telefonluren mot bordskanten.......Fatta trööögt! Jag har redan den låten på min Winamp!!!

Kl 09:24

"Tryck 12...om du vill få hem blanketter i olika pastellfärger angående jobbansökan innom Handels"................Zzz....
"Tryck 13...om du över huve´taget lyssnat på vad jag sagt.....vill egentligen inte jobba här, men det var min ända chans att slippa den förhöjda......".........................men människa!!!! Gå till en terapeut eller nåt......jag orkar inte ta det här nu!!!................Äh....för en sekund så trodde jag att hon hörde vad jag sa....
"Tryck 14...för att snabbare komma till sista valet"...................Jaaaaaaaaa!!.....Piiiiiiiip.................

"Du har nu kommit till det sista valet, val nr 15.....Tryck 15...för att inte välja nå´t....utan dröja kvar så tar vi ditt samtal så fort som möjligt"..........................Du har nr 49 i kön.....................

Kl 09:36

Tuut...........tuut....................tuuuuuuuuuuuuut................."Du har fortfarande nr 53 i kön"........jamen sååå kan ni väl inte göra?????????? Jäkla skit-kassa!!

Utbrott: WHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!

Kl 09:51

"Välkommen till Handels A-kassa"...................Hej....jag heter ........"Våran telefonkö är nu fylld.........var god återkom nästkommande vardag eller försök senare".........................................

Piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip----------------------------------------please call 911.


Tack vare Handels o andra pigga myndigheter så över lever sjukvården....


// Puman




 

ÖSKAR

Min första fundering var.....hur kommer ni uttala detta ord?? Hehe.....

ÖSKAR är en liten hjälpande hand när man befinner sig i lätt sjönöd. Inte nu om man åker på kryssning o så....ioförsig kan det ju användas till o hälla upp drinkarna.....hm.
Alltså, lätt sjönöd. Det är när du ser lite vatten som har smygit sig in i båten. Du tänker....äh, det är så lite. Efter ett tag hör du hur dina nya Fred Perry skor börjar få ett "smaskande" läte när du rör på dina fötter. Skumt!! Jaja....dåliga kopior, tänker du. (Helt ärlit!! Vad är det för amatör som kör båten???) Lite koll här va......
Hoppsan!....nu flyter årtullar o annat skräp omkring........
PLING!!!! Där kom hissen äntligen upp.......Hjälp!!!! Jag är i ...hm...lätt sjönöd. HJÄÄÄLP!!!!!  Vart f-n är instruktionsboken till det där jäkla ÖSKARET?!

Ja...hur tror ni det går när man inte har koll på sina stag o klyvare???



Hamnar ni i lätt sjönöd eller bråk i baren......ta ett stadigt tag i erat ÖSKAR....ta lite sats, (se till att få en lätt böjning i dina knän), gliiiid genom vattnet i en uppercut-likande rörelse. Jag lovar......det tar inte lång tid innan du "öst" skiten ur båten...HAHAHA!!!!





//Puman


Snart läggdags...

Oj vad klockan var mycket när jag kollade på den nyss. Så man pratar egentligen....klockan VAR mycket. Vaddå var?? Ärlit!
HAHA!!! Jag vände mig om precis o fick en kattgäsp mitt i fejset.....hehe.....hon är ju för söt min katt...eller kameleont eller vad det var?!
Vad jobbigt det är när man inte riktigt kommer på vad man ska skriva om......o varför säger man MAN hela tiden om allt? JAG är väl den ända som sitter o trängs med mig själv i soffan.
Funderar på att byta hörn imorron...i soffan asså. Den börjar luta lite otäckt här....får ju nästan svindel....eller...nä....vänta lite. Så heter det ju inte.....sjörbjugg....kan MAN ju få om MAN inte äter tillräckligt med grönsaker.........hahahaha....sjösjuk ska det ju va...Zzz....nu är jag trött.

Jaha...nähä...om JAG skulle ta o hoppa i pyjamasen o gå o borsta betarna på kattkraken......


Zzz...............................................go natt!




//Puman


Ge aldrig flugor sprättare...

Idag har jag varit på vårdcentralen o  låtit en distrikta ta bort suturer. Låter fint va? Mmm....ända tills hon tog på sig sina glasögon o förvandlades till nå´t  slags salivproducerande väsen med ögon som är redo att "poppa" ut från ansiktet. HJÄÄÄLP!! Man såg att hon njöt av att få plåga mig i några minuter.....
När jag såg på henne var det som att se på någon genom ett titthål i dörr´n ...ni vet. Ansiktet var så där rundat o som sagt...ÖGONEN. 
Hon tog på sig sina handskar o sög tag i mitt ben.....hennes tunga fångade upp en svettdroppe på hennes överläpp, som tenderade att smyga fram. Oowwäääää!!! Skärpning!!!
Ok....jag tänkte att.. sommar ...är ju ....trevligt......PANG!! Där hade hon greppat en "tråd" med sin pincett....förde sakta in skalpellen under o ...skära, skära, skära. Aj! Va f-n....ta´t lite piano va! 
- Vill du ha en kompress o klia lite med? frågar den dreglande flugan.
- Äh...nä...det är lugnt. Jag snöt mig i morse. Hallå!!! Ärlit!!!
Hon fortsatte o gotta sig i sin sykurs medans jag bara kände att ...mm....bedövningssalva hade varit rätt nice. Kom igen! Bit ihop nu....you can do it!
Ja så där ja........KLART!!  "Flugan" var nöjd över sin makramé...i äkta skinn.  Jag visste inte om jag skulle gråta eller ringa anticimex.....
Såret gick upp lite men det är ju sån´t som händer.....vi sätter dit ett plåster....JAJA!!! Gör va f-n du måste......men inget infekterat tack!

image11
                                                             "flugan"



Phu!! Hemma igen.....i soffan...hehe...gött! 



//Puman
 

Dumma fiskar som låter sig luras vart man vill.....

"Kolla!! Det snöar !!"

Yeah right! Orka hålla på varje år med att försöka lura någon på denna.....fiskliknande dag.
Men ni som tjatar o vill lära er lite så....varsågoda.

Aprilramsor:

Svenska: April, april....ja ni vet väl hur den går? JÖSSÖS!
Franska: Poission d´Avril  (aprilfisk)
Holländska: "April, april, katten skiter vart den vill"
Skottland:  "April, april, jaga göken en mil till"


Det var väl bra info ni fick?!




Dam di dam dam.....gäsp!  Man blir lite seg så här efter frullen.  Ska iväg till syrran sen o få bort "vintermössan..." hehe...mm...kan ni ju fundera på vad jag menar.
Asså, helt ärlit! Har ni sett den där reklamen om räkost på tub? Jag blir så irriterad på den där ungen som dansar då när han har fått smaka på osten...."That´s the way aha, aha, i like it aha, aha....."  Ååååhhhhh!!!! Det är ju så att man vill kasta leverpastejmackan på tv:n.

Nä...idag känner jag mig lite allmänt trött på folk faktiskt. IIIngen aning varför......måste kanske få känna så ibland. Eller så har det med o göra att jag är strandsatt....här i soffan. Fast så farligt är det ju inte........
Imorgon ryker stygnen....frääääscht!!

Nu är det dags för en dusch.......

Var på er vakt idag då!!!


//Puman

Äntligen...

Vad säger man..? Världsklass! Den så kallade BLOGG-sidan har ju varit strul nu ett par da´r....o min värld har ju rasat samman totalt...:( Vem klarar sig utan att BLOGGA??!



//Puman

RSS 2.0